Ik wil leren

skydiven

Al sinds de oertijd kijken mensen omhoog en dromen ze ervan om als vogels door het onmetelijke luchtruim te zweven. Parachutespringen maakt die droom werkelijkheid. Bij Skydive Hilversum kun je leren vliegen zonder vleugels. Wij begeleiden leerlingen stap voor stap naar hun eerste sprong toe. 

Wat is de static line methode?

Skydive Hilversum leidt al haar leerlingen op met de static line methode. Dat betekent dat je direct solo springt, dus niet samen met een instructeur zoals bij tandemspringen of de AFF-opleiding. Een lange lijn, die vastzit aan het vliegtuig, opent je parachute automatisch. Je oefent om een stabiele afsprong te maken.

De jumpmaster beoordeelt je exit. Daarna kun je je concentreren op het besturen van de parachute en veilig landen. 

wat kun je verwachten?

Op vrijdagavond om 19:00 beginnen wij en gaan zaterdag om 09:00 verder. Je krijgt in anderhalve dag een uitgebreide static line opleiding, die uit theorielessen en praktijkoefeningen bestaat. De focus ligt op persoonlijke begeleiding, de veiligheid staat voorop.

De lesgroepen houden we daarom klein. We sluiten de opleiding af met een schriftelijke test en een praktijkexamen. Nog hetzelfde weekend maak je de eerste sprong.

 

VErder na DE opleiding?

Na je opleiding word je begeleidt naar om van Static Line parachutist, een volwaardige skydiver te worden. Deze begeleiding bestaat uit het trainen om zelfstandig de parachute te kunnen openen. Is dit twee keer goed gegaan dan mag je naar je eerste vrije val toe gaan. Dit is al mogelijk bij gemiddeld tien sprongen.

Deze eerste vrije val doe je vanaf 6000ft, ongeveer 2 kilometer hoog.  Deze ervaring zal je naast je eerste parachute sprong, nooit meer vergeten! 

 

Indoor Skydive Training

Bij Skydive Hilversum is het mogelijk om een aanvullende training te krijgen, naast de basis static line opleiding, om je te kunnen begeleiden naar de eerste vrije val. 

In deze training wordt je gebriefd door ervaren instructeurs, zij zullen je vooraf instrueren hoe je een goede lichaamshouding aanneemt. Dit wordt in praktijk gebracht in de windtunnel bij City Skydive. 

basis informatie deelname

 

 • De minimumleeftijd om deel te nemen aan de opleiding is 16 jaar. Onder de 18 jaar heb je een handtekening van beide ouders of verzorgers nodig. 
 • Het maximale lichaamsgewicht is 100 kilo. Overleg met ons als je iets meer weegt. 
 • De maximumleeftijd voor deelname is in principe 60 jaar. Ben je ouder, overleg dan met de instructeur. 
 • Pasfoto
 • Medische verklaring / eigen verklaring omtrent gezondheid.
  De ‘Eigen verklaring omtrent gezondheid en fitheid voor het beoefenen van sportparachutespringen‘ moet worden ingevuld en ondertekend.
  Heb je één van de vragen met ‘ja’ beantwoord dan moet je de ‘Medische verklaring’  hebben, die is ondertekend door een arts.
  Je neemt de verklaring mee naar de cursus.
  Wij hebben contact met Airlein Medical. Deze arts is bekend met medische keuringen voor parachutisten en zij zit op het vliegveld waar ook Skydive Hilversum zit. Maar een andere arts is ook mogelijk. Maak svp op tijd een afspraak!
 • Met de online versie van onze reader kun jij je alvast voorbereiden op de theorie.
 • Aanmelden vereist via cursus@skydivehilversum.nl

Opleidingsdata

Start is op de vrijdagavond om 19:00 uur.
De English course is uitsluitend voor hen die beter Engels dan Nederlands spreken.
De herhalingscursus is alleen de zaterdag van een reguliere opleiding
en is in principe noodzakelijk als je langer dan een half jaar niet gesprongen hebt.

 

Opleidingsdata

2024
22-23 maart
19 – 20 april
17 -18 mei
14 -15 juni
12 – 13 juli
9 -10 augustus
20 – 21 september
18 – 19 oktober

English course

English speaking only!

5 – 6 april

3 – 4 mei

26 – 27 juli

6 – 7 september

Herhalingscursus

Gratis voor leden

 

24 februari

9 maart

En elke zaterdag van een reguliere opleiding

Ongelofelijk. Een van de beste ervaringen in mijn leven. Ik blijf zeker weten nog lange tijd bij Skydive Hilversum om te springen. Geweldig hoeveel coaching je krijgt om elke keer weer iets te leren.

En holy sh*t ze zeggen je hebt maar een paar eerste keren in je leven. Je eerste keer bier of je eerste keer seks. Nou je kan je eerste keer een vrije val sprong zeker weten in dat lijstje kwijt.

Niet normaal hoe kicken dit is. 

Pieter Kern

Deze zomer besloot ik samen met mijn moeder om te gaan parachutespringen. Skydive Hilversum is een geweldige vereniging om deze sport te beoefenen, maar ook vooral om er in te starten. Ook al ken je nog niemand, je wordt direct meegenomen in de groep. Uit een vliegtuig springen is nog véél leuker als je het met mensen doet waarmee je je verbonden voelt. Samen werk je naar je eerste vrije val toe, en daarna wordt het alleen nog maar mooier. Stap voor stap kom je steeds verder in je spring-carrière, waardoor je van elke sprong weer volop kan genieten.

Max Hondelink

Na een tandemsprong moest ik steeds weer denken aan het gevoel wat tijdens de sprong naar boven kwam. Dus begin dit jaar gaf ik me op voor een static-line opleiding bij skydive Hilversum. Na mijn eerste paar sprongen wist ik het zeker, dit wil ik blijven doen! Ik spring nu bijna elke week en omdat iedereen bereid is om te helpen leer ik elke keer weer wat nieuws. Springen in Hilversum vind ik het leukst door het clubgevoel, de mensen en de gezelligheid.

Vivianne Verboon

Veelgestelde vragen / FAQ

Opleiding

Moet ik na de Static line opleiding nog een AFF opleiding doen?

Nee, wij begeleiden je na de Static Line opleiding naar je eerste vrije val. Dit kan uiteindelijk ook voordeliger zijn, een AFF opleiding of te wel Accelerated Freefall-opleiding, is een stuk duurder. 

Kan ik mijn opleiding naar een ander weekend verschuiven?

Je kunt je opleiding zonder probleem verplaatsen naar een ander opleidingsweekend. Overleg dit met de opleidingsschool.

Wat voor kleding moet ik aan voor mijn eerste sprongen?

Je krijgt van ons een overall te leen. Daaronder kan je je eigen kleding blijven dragen. Trek stevige schoenen aan en comfortabele kleding.

Algemeen

Ik heb me ingeschreven maar ik heb geen bevestiging ontvangen?
Heb je je ingeschreven dan kan het zijn dat onze bevestigingsmail in je spambox terecht is gekomen. In de mail krijg je alvast algemene info over de desbetreffende dag en de medische verklaring toegestuurd.
Mag ik een Gopro meenemen?

Nee, daarvoor heb je onder andere tenminste 200 sprongen en je B brevet nodig. Jouw sprongen worden zoveel omgelijk door de jumpmaster gefilmd en samen met jou bekeken en besproken.

Kan ik mijn 5 opleidingssprongen in datzelfde weekend maken?

Dat gaat niet lukken. Op zaterdag maak je je eerste. Op zondag kan je maximaal 2 of 3 sprongen maken als alles meezit. Dit heeft vooral met de logistiek te maken – we moeten steeds terugrijden van de dropzone en dan je parachute vouwen.
De andere sprongen kan je het weekend daarna komen maken. Kom dan maar lekker op tijd.

Als ik doorga met springen, wat voor materiaal kan ik dan het beste eerst kopen?

Vaak kan je voor een leuk prijsje 2e of 3e hands spullen kopen zoals een hoogtemeter, een helm of een springpak.