Zo werkt een static line sprong

Zo werkt een static line sprong

Skydive Hilversum leidt al haar leerlingen op met de static line methode. Dat betekent dat je direct solo springt, dus niet samen met een instructeur zoals bij tandemspringen of de AFF-opleiding. Een lange lijn, die vastzit aan het vliegtuig, opent je parachute automatisch. Je oefent om een stabiele afsprong te maken. De jumpmaster beoordeelt je exit. Daarna kun je je concentreren op het besturen van de parachute en veilig landen.

Na een paar stabiele afsprongen werk je toe naar de eerste vrije val, waarbij je zelf de parachute opent na een aantal seconden vallen. Hoe lang je over dit vervolgtraject doet, is niet precies te zeggen. De een is al na het minimum van vijf static line sprongen toe aan de eerste vrije val, anderen doen er wat langer over. De begeleiding is daarom echt maatwerk.

Na de vijf sprongen die bij de Static Line opleiding horen, betaal je voortaan per sprong. Je kunt een parachute van Skydive Hilversum huren. Voor ruimere begeleiding naar je eerste vrije val, bieden we ook pakketten aan in combinatie met een Indoor Skydive Training. Zie hier welke pakketten we bieden:

Opleidingspakketten

Zodra je gaat vrij vallen kun je oefeningen leren, zoals draaien, salto’s etc. Als dit allemaal lukt, kun je leren met anderen te springen of bijvoorbeeld wingsuit vliegen.