Wat je verder nog moet weten

Wat moet je verder weten?

Voor je aan de opleiding begint moet je een paar dingen weten.

Wat is er bij de prijs inbegrepen?

De kosten zijn inclusief de volledige grondopleiding, vijf static line sprongen, de huur van het materiaal, het aspirant-lidmaatschap van luchtvaartvereniging KNVvL met daarbij de aanvullende WA verzekering, speciaal voor parachutespringen. Je bent voor de rest van het jaar lid van Skydive Hilversum. De sprongen zijn 2 jaar geldig.

Voor wie?

- De minimumleeftijd om deel te nemen aan de opleiding is 16 jaar. Onder de 18 jaar heb je een handtekening van beide ouders of verzorgers nodig.
- Het maximale lichaamsgewicht is 100 kilo. Overleg met ons als je iets meer weegt.
- De maximumleeftijd voor deelname is in principe 60 jaar. Ben je ouder, overleg dan met de instructeur.

Waar en wanneer?

We geven de opleiding in ons clubgebouw op vliegveld Hilversum. Op vrijdagavond beginnen we om 19.00 uur met de lessen, die duren tot ongeveer 22.30 uur. Zaterdagochtend gaan we verder. Bij goed weer maak je aan het eind van die dag je eerste sprong. Houd er dus rekening mee dat je de hele zaterdag nodig hebt voor de opleiding en de eerste sprong. Je kunt zelf bepalen wanneer je je overige sprongen wilt maken. Wij bevelen echter aan om ook de zondag vrij te houden zodat je bij mooi weer nog een tweede of misschien zelfs derde sprong kunt maken.

Kleding

Neem voor de cursus stevige schoenen mee. Daar kunnen lijnen achter blijven haken. Zitten er toch haakjes aan je schoenen, dan moeten die met tape worden afgedekt.

Voor je sprong kun je een overall en helm van de club lenen.

Medische verklaring

Bij het begin van de opleiding moet je een pasfoto hebben en een geldige, door een arts ondertekende en gestempelde medische verklaring. Elke arts kan de medische verklaring afgeven. Ook huisartsen mogen dat. Je eigen huisarts zal vanwege de ‘richtlijn belangenverstrengeling’ de medische verklaring niet afgeven. In dat geval kun je terecht bij een andere huisarts, of bij een sportkeuringsbureau.
Onder bepaalde voorwaarden vergoeden sommige zorgverzekeraars (een gedeelte van) een sportkeuring. Regelmatig brengen veel huisartsen niets in rekening voor een keuring. De medische verklaring is hier te vinden.

Inlezen

Skydive Hilversum heeft een mooie reader samengesteld voor de beginnende parachutist. Deze kun je hier alvast
downloaden als voorbereiding op de opleiding.

Inschrijven

Meer informatie opvragen kan via cursus@skydivehilversum.nl.

Of schrijf je direct in:

Inschrijven!

Boven Westbroek