Opleidingspakketten

De opleiding tot skydiver begint in Hilversum...

Al sinds de oertijd kijken mensen omhoog en dromen ze ervan om als vogels door het onmetelijke luchtruim te zweven. Parachutespringen maakt die droom werkelijkheid. Bij Skydive Hilversum kun je leren vliegen zonder vleugels. Wij begeleiden leerlingen stap voor stap naar hun eerste sprong toe.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt in anderhalve dag een uitgebreide static line opleiding, die uit theorielessen en praktijkoefeningen bestaat. De focus ligt op persoonlijke begeleiding, de veiligheid staat voorop. De lesgroepen houden we daarom klein. We sluiten de opleiding af met een schriftelijke test en een praktijkexamen. Nog hetzelfde weekend maak je, bij goed weer, de eerste sprong waarbij de parachute automatisch wordt geopend. Na een aantal van deze static line sprongen ben je toe aan de eerste vrije val. Vanaf dat moment ben je naast parachutist ook skydiver!

Parachutespringen is een opwindende ervaring. Op een paar kilometer hoogte uit een vliegtuig stappen is met niets beneden te vergelijken. Het is spannend, in het begin best eng, maar altijd onvergetelijk. Veel mensen die het proberen, willen keer op keer terug omhoog voor de sensatie van het skydiven. Een dure sport? Dat valt erg mee. Na je opleiding kost een losse sprong maar rond de dertig euro inclusief materiaalhuur.

Zo werkt een static line sprong

Wat bieden we?

Bij Skydive Hilversum bieden we drie pakketten aan om te kunnen beginnen met parachutespringen.

Vaak krijgen we de vraag of je alleen via een AFF opleiding naar vrije val kan gaan.

Zeker niet!

Bij ons kan je bij de Static Line Opleiding ook een Indoor Skydive Training volgen ter voorbereiding van de sprongen naar je eerste vrije val. Het Skydive Extremepakket met meer parachutesprongen en Indoor Skydive Training is de perfecte combinatie om veilig en snel tot de vrije val toe te komen. Een AFF opleiding is vaak ook nog duurder dan een static line opleiding en heeft een andere focus.

Ben je er zeker van dat skydiven jouw hobby wordt dan raden we ons ruimste pakket aan.

Wat moet je verder weten?

Skydive Extremepakket €1250,-

  • Basisopleiding parachutespringen
  • 15 Parachutesprongen
  • Indoor Skydive Training

Skydive Starterspakket €670,-

  • Basisopleiding parachutespringen
  • 5 Parachutesprongen
  • Indoor Skydive Training

Static Line opleiding €445,-

  • Basisopleiding parachutespringen
  • 5 Parachutesprongen

Schrijf je in: