Opleiding

Leren parachutespringen

Al sinds de oertijd kijken mensen omhoog en dromen ze ervan om als vogels door het onmetelijke luchtruim te zweven. Parachutespringen maakt die droom werkelijkheid. Bij PCMN kun je leren vliegen zonder vleugels. Wij begeleiden leerlingen stap voor stap naar hun eerste sprong toe.

Wat kun je verwachten? Je krijgt in anderhalve dag een uitgebreide static line opleiding, die uit theorielessen en praktijkoefeningen bestaat. De focus ligt op persoonlijke begeleiding, de veiligheid staat voorop. De lesgroepen houden we daarom klein. We sluiten de opleiding af met een schriftelijke test en een praktijkexamen. Nog hetzelfde weekend maak je de eerste sprong waarbij de parachute automatisch wordt geopend. Na een aantal van deze static line sprongen ben je toe aan de eerste vrije val.

Parachutespringen is een opwindende ervaring. Op een paar kilometer hoogte uit een vliegtuig stappen is met niets beneden te vergelijken. Het is spannend, in het begin best eng, maar altijd onvergetelijk. Veel mensen die het proberen, willen keer op keer terug omhoog voor de sensatie van de vrije val. Een dure sport? Dat valt erg mee. Na je opleiding kost een losse sprong maar rond de dertig euro inclusief materiaalhuur.